Paylaşım Yeri...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Paylaşım Yeri...


 
Giriş yapAnasayfaKapıLatest imagesKayıt Ol
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Yuh beee..
Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? Icon_minitimeCuma Ara. 19, 2008 6:32 pm tarafından SaR1umur

» online oyunlar
Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? Icon_minitimeCuma Ara. 19, 2008 6:29 pm tarafından SaR1umur

» online footbal oyunu
Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? Icon_minitimeCuma Ara. 19, 2008 6:27 pm tarafından SaR1umur

» B€Ş>KTAŞ SÖZLERİ__2
Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? Icon_minitimeCuma Ara. 19, 2008 6:26 pm tarafından SaR1umur

» B€Ş>KTAŞ SÖZLERİ
Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? Icon_minitimeCuma Ara. 19, 2008 6:25 pm tarafından SaR1umur

» KıSa GaLaTaSaRaY sÖzÜ
Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? Icon_minitimeCuma Ara. 19, 2008 6:22 pm tarafından SaR1umur

» GaLaTaSaRaY
Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? Icon_minitimeCuma Ara. 19, 2008 6:21 pm tarafından SaR1umur

» galatasaray sözleri
Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? Icon_minitimeCuma Ara. 19, 2008 6:20 pm tarafından SaR1umur

» GaLaTaSaRaY
Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? Icon_minitimeCuma Ara. 19, 2008 6:19 pm tarafından SaR1umur

Mayıs 2024
PazPtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesi
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
TakvimTakvim
En iyi yollayıcılar
KÆßUS¯ADMİN
Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_vote_lcapHangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_voting_barHangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_vote_rcap 
GorsaN
Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_vote_lcapHangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_voting_barHangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_vote_rcap 
ZoRGoNai
Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_vote_lcapHangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_voting_barHangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_vote_rcap 
SaR1umur
Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_vote_lcapHangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_voting_barHangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_vote_rcap 
elessar
Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_vote_lcapHangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_voting_barHangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_vote_rcap 
emirhan55
Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_vote_lcapHangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_voting_barHangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_vote_rcap 
yunusoo
Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_vote_lcapHangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_voting_barHangi Bitki, Hangi Derde Deva? I_vote_rcap 
Istatistikler
Toplam 16 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: rotasiz

Kullanıcılarımız toplam 163 mesaj attılar bunda 161 konu
Sosyal yer imi
Sosyal yer imi reddit      

Sosyal bookmarking sitesinde Paylaşım Yeri... adresi saklayın ve paylaşın

Sosyal bookmarking sitesinde Paylaşım Yeri... adresi saklayın ve paylaşın
Ortaklar

 

 Hangi Bitki, Hangi Derde Deva?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KÆßUS¯ADMİN
ADMİN
ADMİN
KÆßUS¯ADMİN


Mesaj Sayısı : 104
Yaş : 32
Nerden : TRABZON
Rep Gücü : 0
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 19/10/08

Başarı
Başarılar:
Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? Left_bar_bleue15/15Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? Empty_bar_bleue  (15/15)

Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? Empty
MesajKonu: Hangi Bitki, Hangi Derde Deva?   Hangi Bitki, Hangi Derde Deva? Icon_minitimePtsi Ekim 20, 2008 5:24 pm

Anason hazmı kolaylaştırır, avakado hücreleri korur, defne ateşi düşürür, brokoli ve domates kansere karşı korur, enginar kolesterolü düşürür, pırasa idrar söktürür...

Kivi ;
Bir kivide, bir portakalda olan C vitamininin iki katı vardır. Potasyum bakımından da zengindirler. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler.

Kuşburnu ;
Çok yoğun vitamin zenginliği nedeniyle gözlerin dostudur. Vücuda dirilik sağlar. 100 grem kuşburnunda bir sandık portakala eşdeğer C vitamini vardır. İyi bir raşitizm ilacı, etkin bir kan temizleyicisidir. Güçlü bir kurt düşürücü ve bağırsak yumşatıcısıdır. Mide kramplarna ve sindirim sistemi zorluklarına karşı faydalıdır. Romatizma ağrılarını giderir, Basur tedavisinde iyi sonuş verir.



Lahana ;

Kansere karşı etkili olduğu bilenen sebzelerin başında gelir. Bol miktarda B, C ve E vitamini, potasyum içerir. Özellikle meme ve rahim kanserlerine karşı etkilidir. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Kandaki şeker miktarını düşürür. Sarılık ve safra kesesi hastalıkları için iyidir. Astıma faydalıdır.

Maydanoz ;
Bir demir deposudur. Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum ve A vitamini vardır. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar. Böbrekleri çalıştırarak idrarı getirir, kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur.


Melekotu ;
Kan dolaşımını düzenler. Terletir. Kurutulmuş melekotu dövülüp başa sürülecek olursa bitleri öldürür. Astım nöbetlerine karşı faydalıdır.

Meyankökü ;
Grip, nezle, anjin ve nefes darlığına faydalıdır. Öksürük ve balgamı söktürür. yüksek tansiyonu düşürür.

Mısır ;
Yüzde 18,3 gibi yüksek oranda lif içeriyor. Mısırın içeriğindeki yüksek karbonhidrat, enerji seviyenizi yükseltir. İçinde protein, kalsiyum, demir, fosfor, A ve B2 vitaminleri bulunur.

Muz ;
Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir. Porasyum krampları önler. Adet sancılarının gidermeye birebirdir.

Nar ;
Vücudu kuvvetlendirir. İshali keser. Burun poliplerine faydalıdır. Şerit düşürür. Kalbi kuvvetlendirir. Mide, bağırsak hastalığı olanlar, küçük çocuklar ve hamileler fazla kullanmamalıdır.

Nohut ;
Vücudu kuvvetlendirir. Anne sütünü arttırır.


Ökseotu ;
Kalbin atışlarını arttırır. Damar kireçlenmelerinde faydalıdır. Sara ve akçiğer kanamalarında kullanılır.

Patates ;
Kızarmış yemezseniz kilo aldırmaz. Sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önler. Yorgunluğa karşı birebirdir. Bol miktarda C vitamini ve protein içerir.

Pırasa ;
İdrar söktürür. Mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Kabızlığı giderir. Basur memeleri için faydalıdır. Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur.

Portakal ;
Antioksidantlar ile dolu bir meyvedir. Kanseri önleyici olarak bilinen bütün maddeleri içerir. Ayrıca bol miktarda C vitamini içerir.

Salatalık ;
Salatalığın kendisi ya da suyu cildimizi bir tonik kadar temizler. Salatalık kabızlığı önler, böbrek ve kalp hastalıklarında vücutta biriken suyun atılmasına yardımcı olur.

Salep ;
Öksürük ve bronşite faaydalıdır. Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar. Zihni çalıştırma gücünü arttırır.

Soğan ve Sarımsak ;
Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı tehlikesini azaltır. Soğan, mide kanserine yakalanma riskini, sarımsak da bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltır. Sarımsağın mayasında bulunan maddeler hücrelerin zarar görmesini önleyerek, vücudu erken yaşlanmaya karşı korur. Antibiyotik ve nefes darlığını gideren bileşimler içeren sarımsak bağısıklık sistemini de kuvvetlendirir.

Soya ;
Uzun yaşamak isteyen herkez mutlaka soya tüketmelidir. Soya, içerisinde östrojen hormonuna benzer işlev gören ve bu hormonun etkilerinin sulandıran bir madde içerir ve buda kadın bünyesi için son derece yararlıdır. Çünkü, hücre yenilemesini hızlandıran östrojen hormonunun aşırı üretimi, göğüs, rahim ve boyun kanserine yakalanma riskini arttırır.

Tarçın ;
Ruhi sıkıntıları giderir. Sürmenajda faydalıdır. Kalbi kuvvetlendirir. İştah açar, hazımı kolaylaştırır.

Tere ;
İştah açar. Hazmı kolaylaştırır. Bronşları temizler, öksürük söktürür. İdrar söktürür, böbrekleri ve idrar yollarını temizler.

Ton Balığı ;
Çok yağlı olmasına rağmen Omega-3 adlı önemli bir yağ asiti içerir. bu madde, yüksek tansiyon, kalp çarpıntısı ve şiddetli migren ağrılarına iyi gelir. Ayrıca cilt kuruluğunu ve egzamayı tedavi eder. Ancak taze olarak tüketilmelidir. Konserve olarak satılan ton balığı yüksek D vitamini içermekle birlikte Omega-3 yağ asitinden yoksundur.

Turp ;
Böbreklerdeki mikropları öldürür. Kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Karaciğer şişliğini indirir. Sarılıkta faydalıdır. Safra taşlarının düşürülmesine yardımcıdır. Romatizma, siyatik astım ve bronşite faydalıdır.

Üzüm ;
Üzümde bilinen 20 antioksidant vardır, siyah üzüm ise yeşil üzümden fazlasını içerir. Kan yapar, kanı temizler. Yüksek tansiyonu düşürür. Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur. Besleyicidir.

Vişne ;
İshali keser. Ateşi düşürür. İdrar söktürür. Vücuda rahatlık verir.

Yenibahar ;
Damar sertliğini önler. Hazmı Kolaylaştırır. Mide ve bağırsak gazlarının giderir.

Yoğurt ;
Vücudun çeşitli organlarında bulunan bakterilerden bağırsakta barınanları, sindirim sisteminin düzenli çalışması açısından önemlidir. Bu bakteriler, enfeksiyonların ve bulaşıcı bir hastalık geçirirken almak zorunda kaldığımız antibiyotiklerin saldırısına uğrayabilir. Bu da sindirim sistemini harap eder. Yoğurt bu sorunu çözer, azalan bakteri miktarını normal seviyesine getirir ve enfeksiyonları hem önler, hem de onlarla mücadele eder. Bağışıklık sistemini de canlandırır. Kalsiyum oranı sütten fazla olan yoğurduni protein oranı süte eşittir.

Yulaf ;
Çocukların hazım güçlüklerini giderir. Bedeni ve ruhi yorgunlukları giderir. Kandaki şeker miktarını azaltır.

Yerelması ;
Şeker hastaları için faydalıdır. Besleyicidir. Vücudun direncini arttırır.Kabızlığı giderir.

Zencefil ;
İştah açar. Kusmayı önler. Bağırsak bozukluklarını giderir.

Zeytin ;
Zeytinyağı, safrayı arttırır. Karaçiğeri çalıştırır. Karaçiğer ağrılarını keser. Sarılıkta faydalıdır. Yaprak ve kabukları yüksek tansiyonu düşürür. Kandaki şeker miktarını düşürür. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gorsan.yetkin-forum.com
 
Hangi Bitki, Hangi Derde Deva?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Paylaşım Yeri... ::                                            `·.¸¸.·´´¯`··._.· Her Telden `·.¸¸.·´´¯`··._.· :: Sağlık-
Buraya geçin: